27-07-05

Zonder woorden

Voor hen die willen lezen maar niets vinden.
Klik op de afbeelding en test uw kennis.

10:43 Gepost door ©DCW© | Permalink | Commentaren (1)

24-07-05

Persoonlijke ervaring

Wie kennis maakt met een cavia wordt besmet met het caviavirus. Dit is niet één of andere ziekte maar verliefdheid en men wil dan ook graag een cavia hebben.
Toch wil ik het volgende meegeven.

Cavia's kan men aankopen in de dierenwinkel, bij een fokker, bij een kweker of van vrienden/familie die een nestje hebben.

Hier zit men al met een probleem.
Om een cavia van vrienden/familie te nemen, zie ik niet onmiddellijk een probleem. Die diertjes worden daar goed verzorgt en er wordt zeker niet mee gesold.
Dit mag men ook verwachten van een kweker. Dit is iemand die veel om zijn cavia's geeft en die op gepaste momenten een nestje heeft.

Het woord fokker mag misschien als geleerd klinken maar zij fokken er maar op los. Een cavia meer of minder speelt voor hen geen rol, zolang ze maar kunnen verkopen.
Cavia's van fokkers zijn over het algemeen veel zwakker en vatbaarder voor ziekten. Die cavia's zullen ook vlugger overlijden.
De jonkies van deze cavia's dragen spijtig genoeg deze erfelijkheid mee zodat deze ook geen gezond en lang leven gegeven is.

Cavia's uit de dierenwinkel komen meestal van fokkers. Het teveel aan cavia's wordt dan via deze weg verkocht. De meeste dierenwinkels kennen ook niet veel van cavia's zodat zeugjes en beertjes samen gezet worden met alle gevolgen. Het gebeurt ook vaak dat de diertjes ziek zijn.

Er zijn er veel die dit ontkennen maar ik ken verschillende dierenartsen deze stelling ondersteunen.
Het is ook mijn persoonlijke ervaring. Mijn cavia's die afkomstig zijn van fokkers zijn reeds ziek geweest of overleden. Ook hun jonkies ondergaan het zelfde lot.

Laat u dus niet vangen en overweeg goed waar je een cavia aankoopt.

21:20 Gepost door ©DCW© | Permalink | Commentaren (10)

02-07-05

Aantal proefdieren in Belgische labs in 2004 gestegen

In 2004 zijn bij dierproeven in Belgische laboratoria 708.746 dieren gebruikt. Dat cijfer ligt hoger dan het gemiddelde van de voorbije jaren. Knaagdieren en konijnen blijven de meest gebruikte proefdieren, maar de stijging deed zich vooral voor bij het aantal gebruikte muizen, larven en apen.

Dat blijkt uit een rapport van de afdeling Dierenwelzijn en CITES van de federale overheidsdienst Volksgezondheid. Ruim 93 procent (pct) van de dierproeven wordt uitgevoerd op knaagdieren en konijnen. In 3,82 pct van de gevallen worden vissen, reptielen en amfibieën gebruikt en in 1,53 pct van de proeven vogels. Honden, katten en apen vertegenwoordigen respectievelijk 0,14 pct, 0,03 pct en 0,08 pct van de gebruikte proefdieren. De dierproeven werden uitgevoerd in de 389 erkende Belgische laboratoria, waarvan 88 pct tot de universiteiten behoort. Sinds 2001 staan deze labs onder controle van ethische commissies.

Personen die zo iets doen zijn geen mensen maar beesten. En is het wel nodig om onschuldige dieren zo te laten lijden?
Als men nu mensen gebruikt zal men vlugger resultaat hebben.

Weet dat de mens het leven op aarde aan het vernietigen is.

10:45 Gepost door ©DCW© | Permalink | Commentaren (11)