19-06-05

UV Patch waarschuwt voor overdreven blootstelling aan de zon

Nu de vakantieperiode met rasse schreden dichterbij komt en talrijke informatiecampagnes fervente zonnekloppers waarschuwen voor de schadelijkheid van zonnestralen, kan je gebruik maken van een nieuw product: de UV Patch. Deze patch meet je blootstellingsgraad aan de zon en verwittigt je in geval van een overdosis ultraviolette stralen.

Wie van plan is zich aan de zon bloot te stellen, moet deze patch op zijn huid kleven, op een plaats waar veel zonlicht aankomt. Op de patch moet evenveel zonnebrandcrème aangebracht worden als op de rest van het lichaam.
Van zodra de patch op het lichaam kleeft, absorbeert hij de UV-stralen en in functie daarvan verandert hij van kleur. Kleurt de patch bruin, dan is het tijd voor een nieuwe laag zonnebrandcrème. Bij oranje is het risico op verbranding reëel en moet je een schaduwrijk plekje opzoeken.

De patch betekent echter niet dat je de andere 'regels' voor blootstelling aan de zon (t-shirt en zonnebril dragen, zonnebrandcrème aanbrengen, blootstelling tussen 12u en 16u vermijden, ...) aan je laars moet lappen.

10:57 Gepost door ©DCW© | Permalink | Commentaren (1)

Commentaren

Sterkte sterkte met het verlies van Tommie

Gepost door: Zonnetje | 21-06-05

De commentaren zijn gesloten.