19-03-05

Konijnen en cavia’s samen

Een konijn en een cavia samen in één hok kan er best heel leuk uit zien, maar dit is absoluut af te raden. Konijnen en cavia's zijn totaal verschillende dieren. Ze behoren trouwens niet tot dezelfde orde. Ze hebben ieder hun eigen taal en hun voedselbehoeften zijn totaal verschillend.

Cavia's maken verschillende geluiden en bewegingen om elkaar duidelijk te maken wat ze willen. Konijnen daar en tegen grommen en stampen met hun achterpoten als ze boos zijn. Een cavia begrijpt dit niet en mocht hij op dat moment kort bij het konijn zijn, kan hij een flinke trap krijgen wat inwendige bloedingen en breuken kan veroorzaken. Konijnen zijn dan ook veel sterker dan cavia's. Ze kunnen elkaar ook lelijke bijtwonden toebrengen. Om dit probleem te voorkomen, is het aangeraden om geen konijnen met cavia's samen te huisvesten.

Daar konijnen zelf vitamine C aanmaken en cavia's niet, moeten cavia's speciaal voer toegediend krijgen. Geen gemengd knaagdiervoer maar voer dat speciaal voor cavia's is samengesteld. Verder moeten cavia's veel groenten en fruit hebben, iets wat voor konijnen uit de boze is.

Hou daarom cavia's en konijnen gescheiden.

03:26 Gepost door ©DCW© | Permalink | Commentaren (12)

Commentaren

ooohhhh Lief hé die beestjes!

Gepost door: M&G | 19-03-05

En toch... op het eerste zicht zijn beide sociale diertjes
maar inderdaad hun eigenschappen en gewoontes zijn
zo verschillend dat samensteken niet echt een goed idee is...

alvast een fijn weekend gewenst

Gepost door: Luc van het Moerhofke | 19-03-05

ja tis mss waar ik heb mijn konijn samen gestoken met mijn cavia en het beestje zit vol met wondjes ik vroeg mij al af of het door het konijn kwam daardoor ga ik mijn konijn nu wegdoen
ik de winkel zeiden ze wel dat het mocht jammer maar anders gaat mijn cavia dood e

Gepost door: labaere lieselot | 23-03-05

het lukt wel Ik heb sinds enkel weken een konijn gekocht. Buiten zitten mijn twee ccavia mannetjes.Er was een probleem: ze waren heel bang.Ik zag ze amper.Maar nu met stamper erbij zitten mijn cavia constant buiten te spelen. Voor mijn cavia's is het nu veel leuker!!

Gepost door: stamper | 08-04-05

cavia en konijn samen, lang niet zo slecht! toch? ik wist dat cavia's vitamine c nodig hadden en konijnen het zelf aanmaken, toch zag ik in een dierwinkel 'mengeling voor cavia's, en konijnen' hoe kan dat dan? En weet dat konijn dat niet dat hij dat moet eten? Kan het kwaat dan als hij meer binnenkrijg dan nodig?
hopelijk weten julie het andwoord!
voorlopig zitten ze nog gezellig samen, mijn 2 mannetjes Jozeph en Mr, Poll (en voor vrienden polleke)

Gepost door: Lien | 16-07-06

uitzondering! Ik wil even zeggen dat ik een Hollandertje en een caaf in één kooi heb en het zijn dikke vrienden.De caag gebruikt het konijn als zitzak en het konijn is enorm lief voor de caaf en wast hem.De caaf is nu erg ziek en het konijn beschermt hem nu zelfs..dus het kan wel goed gaan

Gepost door: Mleen | 03-04-07

uitzondering! Ik wil even zeggen dat ik een Hollandertje en een caaf in één kooi heb en het zijn dikke vrienden.De caag gebruikt het konijn als zitzak en het konijn is enorm lief voor de caaf en wast hem.De caaf is nu erg ziek en het konijn beschermt hem nu zelfs..dus het kan wel goed gaan

Gepost door: Mleen | 03-04-07

Er waren in schaarbeek toch diertjes geboren die afkomstig zijn van een cavia en een konijn?
Een cavijn.
Wrm zou da nie kunne?

x

Gepost door: Elissa | 24-11-08

Ik heb 2 cavia's en 2 konijnen. Ik heb 2 cavia's en 2 konijnen en die beschermen elkaar als er wel eens een vogel in hun hok zit dan jachen de konijnen die weg.
maar nu is mijn cavia erg ziek en mijn konijn gaat er dan ook vaak bij liggen om haar warm te houden.

Gepost door: Maikel | 15-12-08

Mijn cavia's en konijn zijn ook dikke vriendjes. Mijn konijn wast hun altijd en de cavia's hem ook. Waarom zou je je konijn wegdoen? Je kunt hem evt ook apartzetten. Je cavia kan ook wondjes hebben van het krabben, heeft je cavia niet te lange nagels? Je moet je diertje nooit zomaar wegdoen, het is geen speeltje. Je had er gewoon beter over na moeten denken.

Gepost door: Jade | 07-02-09

konijn vs cavia`s ik heb een konijn en 2 cavia`s bij elkaar zitten
nu gebeurt het volgende een van de cavia`s begint het konijn te plukken.
wat wil dit zeggen

Gepost door: maurice | 22-05-10

Ik heb een konijn en cavia samen zitten! Het zijn beste maatjes en als ze gaan slapen kruipen ze lekker knus bij ellkaar. Heb ook de dierenarts raad gepleegd en die zei ook dat het geen probleem was dus het is helemaal niet af te raden! Groeten Luis

Gepost door: Luis | 26-10-12

De commentaren zijn gesloten.