24-08-04

Willekeurige Skynet Blog

Gestopt wegens teveel aan blote wijve blogs

Kijk alvast bij de FAVORIETJES of klik op een KLEURPOTLOODJE

17:28 Gepost door ©DCW© | Permalink | Commentaren (2)

14-08-04

SitePromotie

20:49 Gepost door ©DCW© | Permalink | Commentaren (0)

11-08-04

Chinese reuzepanda gaat in hongerstaking voor een airco

Een reuzepanda in een Chinese zoo is blijkbaar in hongerstaking gegaan om een airco af te dwingen, zo melden media woensdag. Yangyang, de ster van het Qingdao-wildpark, weigerde gedurende verschillende dagen haar verse bamboe op te peuzelen omwille van de verzengende hitte.

De panda verhuisde onlangs vanuit een andere zoo, waar ze airconditioning had om haar koel te houden tijdens de lange, warme en vochtige zomers.

Zodra de directie van het wildpark een airco liet installeren, begon Yangyang onmiddellijk weer te eten, zo schrijft de China Daily woensdag.

18:26 Gepost door ©DCW© | Permalink | Commentaren (1)

Negenjarige bekent doden dieren op kinderboerderij

Een 9-jarige jongen uit Assen heeft tegenover de politie bekend een aantal dieren te hebben gedood op de kinderboerderij aan de Rijnstraat in Assen. Het gaat om in totaal zeven dieren van kinderboerderij Pittelstee. De jongen kon worden aangehouden na tips van buurtbewoners. Hij is na verhoor overgedragen aan zijn ouders.

Een woordvoerder van de kinderboerderij zei woendag dat het gaat om vier cavia's, twee kuikens en een konijn. "We hebben geen idee waarom hij dat heeft gedaan, maar eigenlijk willen we dat ook niet weten. Het is triest dat een jongen van die leeftijd al tot zoiets in staat is", zegt woordvoerder H. van der Haar van de kinderboerderij.

Het Openbaar Ministerie zal de jongen niet vervolgen omdat het kind daarvoor nog te jong is. De vader heeft aangeboden de schade te vergoeden.

"Voor ons is het belangrijkste dat de dader gepakt is. Want het is een vervelende gedachte dat er iemand rondloopt die het op onze dieren heeft voorzien. Weliswaar is de jongen nu weer vrij, maar ik verwacht dat hij het niet nog eens in zijn hoofd haalt dieren bij ons dood te maken", aldus Van der Haar.

16:37 Gepost door ©DCW© | Permalink | Commentaren (0)

Olympische spelen bij de dieren

Welke vis zwemt het snelst? Welk dier springt het hoogst? U komt alles te weten over de records in lopen, zwemmen, duiken, springen… bij de dieren, in het museum voor natuurwetenschappen in Brussel. U kan er nog tot 26 september gaan kijken naar de tentoonstelling olympische spelen bij de dieren. Ter plaatse kan u zelf uw krachten meten met die van de dieren.

Museum voor natuurwetenschappen
Info mail
info: 02/627.42.38
open: dinsdag tot en met vrijdag van 9u30 tot 16u45
zaterdag en zondag van 10u tot 18u
gesloten op maandag
Vautierstraat 29 - 1000 Brussel

11:13 Gepost door ©DCW© | Permalink | Commentaren (0)

09-08-04

Hitteslag

Hitteslag

Een cavia kan een hitteslag oplopen door lange tijd in de volle zon te hebben gezeten. Let er goed op dat hij in de schaduw kan gaan zitten.

Ook in de schaduw kan de cavia nog een hitteslag oplopen. Dit kan reeds gebeuren bij temperaturen boven de 27°C.

De ideale temperatuur voor de cavia is 20°C - 25°C.

De cavia gaat languit liggen, hijgt enorm en in sommige gevallen kan er schuim op het bekje te bemerken zijn. Meestal reageert de cavia ook niet meer op zijn baasje.

Breng de cavia onmiddellijk naar een koelere ruimte en geef het veel groenvoer en water. In ernstige gevallen kan een bad met koud water nog een uitkomst bieden.

Een hitteslag kan dodelijk zijn.

Raadpleeg steeds uw dierenarts!!!

14:11 Gepost door ©DCW© | Permalink | Commentaren (0)