11-08-04

Negenjarige bekent doden dieren op kinderboerderij

Een 9-jarige jongen uit Assen heeft tegenover de politie bekend een aantal dieren te hebben gedood op de kinderboerderij aan de Rijnstraat in Assen. Het gaat om in totaal zeven dieren van kinderboerderij Pittelstee. De jongen kon worden aangehouden na tips van buurtbewoners. Hij is na verhoor overgedragen aan zijn ouders.

Een woordvoerder van de kinderboerderij zei woendag dat het gaat om vier cavia's, twee kuikens en een konijn. "We hebben geen idee waarom hij dat heeft gedaan, maar eigenlijk willen we dat ook niet weten. Het is triest dat een jongen van die leeftijd al tot zoiets in staat is", zegt woordvoerder H. van der Haar van de kinderboerderij.

Het Openbaar Ministerie zal de jongen niet vervolgen omdat het kind daarvoor nog te jong is. De vader heeft aangeboden de schade te vergoeden.

"Voor ons is het belangrijkste dat de dader gepakt is. Want het is een vervelende gedachte dat er iemand rondloopt die het op onze dieren heeft voorzien. Weliswaar is de jongen nu weer vrij, maar ik verwacht dat hij het niet nog eens in zijn hoofd haalt dieren bij ons dood te maken", aldus Van der Haar.

16:37 Gepost door ©DCW© | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.