10-06-04

Tschudi-cavia (Cavia aperea tschudii)

Deze wordt beschouwd als de wilde stamvorm van de tamme cavia. De Tschudi-cavia komt tot op hoogten van 4200 m voor. Hij heeft een slanke lichaamsbouw en is een handige klimmer en springer. Ze leven in groepen van vijf tot tien dieren in een gemeenschappelijke burcht die ze zelf graven of van andere dieren overnemen.
's Nachts verlaten ze hun schuilplaatsen en lopen over paadjes door het gras naar hun vaste voedselplaatsen. Ze voeden zich met planten.

08:20 Gepost door ©DCW© | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.