10-06-04

Grote Mara

Deze cavia-achtige lijkt op het eerste zicht meer op een haas. Daarom werd hij vroeger ook pampahaas genoemd. Hij wordt 75cm groot en weegt 9 tot 16kg. Hij leeft op de droge gras- en struikgewasvlakten (de pampa's), waarin hij diepe en grote holen graaft. Hij kan snel lopen, twee meter ver springen en eet uitsluitend planten.

08:26 Gepost door ©DCW© | Permalink | Commentaren (1)

Commentaren

mara wiet er iemand waar ik aan een mara geraak?
greetz tex

Gepost door: tex | 16-02-06

De commentaren zijn gesloten.