02-06-04

Als de kleintjes groot worden

Als de kleine beertjes de leeftijd van 4 weken hebben, kunnen zij reeds de zeugjes, (moeder - zusjes) reeds zwanger maken.
Daar dit zeker niet de bedoeling is, worden ze van de zeugjes gescheiden. (Het is trouwens ook niet aangeraden om een zeugje van 4 weken zwanger te laten worden).
Dit brengt dan ook steeds enige spanningen mee, want waar moet men ze plaatsen? Ik probeer ze dan ook bij hun vader te zetten, wat steeds afwachten is.
Er wordt dan ook zo vaak gezegd dat men geen beertjes bij elkaar kan zetten. Wie dit zegt weet niets van cavia's af of is een grote leugenaar.

Vorige week was het dan weer zover. De beertjes van het laatste nestje moesten helaas verhuizen en gingen dus naar hun vader.
De eerste indruk was positief, maar deze bleek nogal vlug te veranderen. Daar cavia's heel nieuwsgierig zijn, besnuffelen ze elkaar dan ook onmiddellijk. Plots een lawaai en de vader rende achter de kleintjes aan. Er werd wat van zich afgebeten, maar een heus gevecht bleef uit.
Nu een kleine week later zitten ze nog steeds bij elkaar, en er zijn geen problemen.

Laat ze maar zeggen dat beertjes niet samen gehouden kunnen worden. Bij mij zitten ze allemaal samen, al zijn ze verdeeld over 4 kooien.

05:50 Gepost door ©DCW© | Permalink | Commentaren (2)

Commentaren

mee eens eindelijk iemand die het ook zegt. Ik heb 2 mannetjes bij elkaar. Ze zijn even oud en waarschijnlijk verre neven maar geen broers. Nou volgens mij is het geaccepteerd hoor dat beertjes ook homo kunnen zijn, ze kunnen niet zonder elkaar. Ik heb een zeugje vorig jaar geprobeerd te laten dekken door 1 van de mannen..geen interesse! zo kan het ook!

Gepost door: Asha | 22-07-04

niemand zegt dat ze niet bij elkaar mogen niemand zegt dat ze niet bij elkaar mogen. wat jij hebt is van jongsaf aan de papa en de kinderen herenigen, das wat anders dan al een beertje hebben en daar een ander mannetje bij plaatsen. dat lukt je niet.snap je? dat s het verschil

Gepost door: fien | 04-10-04

De commentaren zijn gesloten.