29-05-04

Ach... het zijn maar Ollanders

Beseffen die "Ollandse Keeskoppe" nu echt niet dat zij de belachelijkste mensen zijn en die dommer dan het achterste van een varken zijn?
Ze denken interessant te zijn door van die onbenullige, toch pijnlijke berichtjes te plaatsen in de shoutbox.
En of ze de reacties zullen snappen is een andere vraag.
Het zijn en blijven nu eenmaal "Ollanders" die voor niets of niemand respect hebben.

12:13 Gepost door ©DCW© | Permalink | Commentaren (1)

26-05-04

Een reactie

Deze (verkorte) reactie kwam per mail binnen.
Sommige zullen het niet geloven, anderen zullen kwaad zijn, maar dat bevestigd hun schuld.

Het is inderdaad zo dat er veel haat en nijd is in cavialand.Dit heb ik op diverse forums/prikborden ervaren.En helaas is het zo dat het toch hoofdzakelijk de Nederlanders zijn die elkaar met stront bekogelen. Er is veel afgunst en jaloezie.Met name onder de fokkers.I.p.v. elkaar te helpen, loopt men elkaar te beconcurreren en de een weet het nog beter dan de ander. Zo zijn er inderdaad ook fokkers die alleen maar bezig zijn om zelf te scoren, terwijl het belang van de cavia bovenaan zou moeten staan.

Om een voorbeeld te noemen, ik ken een verhaal van iemand die cavia's had gekocht bij een fokker die altijd veel prijzen in de wacht sleept.Zij dacht goede caafjes te kopen.Helaas voor de caafjes en met veel verdriet voor die vrouw zijn die caafjes allen jong gestorven vanwege een erfelijke afwijking.Kan geen toevalligheid zijn.Zij heeft de relevante fokster hierop aangesproken en deze wist wel van deze afwijking maar is gewoon blijven doorfokken in deze lijn.Zo iemand heeft geen respect voor dieren.En dit voorbeeld is helaas geen uitzondering op de regel.

Er is veel dierenleed.Niet alleen in cavialand.
Laatst zag ik op de TV hoe erg het is in de 'hondenindustire'.Zwakke hondjes die gefokt worden in Oost Europa en hier voor minder worden verkocht dan dat je hier voor een rashondje betaald.Het zijn toch altijd weer de mensen die voor al het dierenleed zorgen.
Helaas is de mens (ik spreek natuurlijk niet over iedereen) zo verdorven, dat dit niet zal veranderen. Daarom houd ik zelf zoveel van dieren.Ze oordelen niet.Het maakt niet uit wie je bent, wat je doet of hoe je er uit ziet.Je krijgt wat je ziet.En bij mensen niet.

Groetjes

21:14 Gepost door ©DCW© | Permalink | Commentaren (0)

Koop nooit zomaar een puppy!

Bent u helemaal weg van een bepaalde hond? En kunt u bijna niet wachten tot u een pup in huis heeft? Pas dan op! Als u haast heeft, loopt u kans in handen van de malafide hondenhandel te vallen. Die handel kan namelijk snel leveren, zo veel u wilt. Het gaat daar echter alleen om het geld, de dieren kunnen de pot op. Ze worden grootschalig in krakkemikkige huisvesting gefokt en gehouden. De (medische) verzorging is minimaal. De fokdieren worden letterlijk uitgebuit tot de dood erop volgt, pups sterven bij bosjes en de klant heeft het nakijken.

Stop de malafide hondenhandel

In de malafide hondenhandel gaat het alleen maar om geld. Dit is al vele jaren een doorn in het oog van de Dierenbescherming. Omdat er veel geld aan te verdienen valt, worden populaire hondenrassen grootschalig, in krakkemikkige huisvesting gefokt en gehouden. Vaak zonder de vereiste papieren, zonder adequaat medisch toezicht en vooral zonder enige consideratie met de dieren in kwestie. Veel dieren- èn mensenleed is het gevolg. De fokdieren worden letterlijk uitgebuit tot de dood erop volgt, pups sterven bij bosjes en de klant heeft het nakijken. Helaas tiert deze handel welig en wordt haar bijna geen strobreed in de weg gelegd.

Dit gaat natuurlijk weer over honden, maar men mag gerust het woord pup en hond vervangen door cavia.
Het is inderdaad zo dat caviafokkers zich ook met zulke praktijken bezig houden. Het is daarom dat ik steeds zeg; als u een geInteresseerd bent in een cavia, ga dan naar een liefhebber-kweker. Zij verzorgen hun cavia's met veel liefde en zullen nooit de nieuwe eigenaar bedriegen.

06:33 Gepost door ©DCW© | Permalink | Commentaren (0)

25-05-04

Ook zij verdienen het

Op 27 mei vieren we de eerste verjaardag van de Skynet Blogs. Om dat feit in de bloemetjes te zetten, kunt u on line uw stem uitbrengen voor de beste Skynet Blog, het beste design en de meest veelbelovende Skynet Blog (stemmen kan tot en met 13 Juni).

Cavia's zijn lieve, schattige diertjes die u veel liefde en vriendschap geven. Ook al zijn het maar cavia's, zij vertellen en laten hun leven zien op het blogje.
Zij zouden het erg leuk vinden, mochten zij dan bij de winnaars eindigen.
Als u een echte dierenvriend bent en u houdt van liefde en vriendschap, stem dan voor de cavia's. Zij zullen u voor altijd dankbaar zijn.

De Caviafamilie

Op uw plaatsen, drie, twee, een… stem!

De beste Skynet Blog
Het beste design
De meest veelbelovende Skynet Blog

00:43 Gepost door ©DCW© | Permalink | Commentaren (1)

20-05-04

Leuk om te weten

Wist u dat...

...cavia's ondanks ze geen zichtbare staart hebben, toch wel 7-8 staartbotjes hebben?

...cavia's jouw persoonlijke geur herkennen? Daarom is het ook beter dat je handen niet naar parfum of schoonmaakmiddel ruiken als je je cavia wilt oppakken.

...je je caafje nooit onverwacht van achteren in z'n nekvel beet moet pakken? Dat staat namelijk gelijk aan de greep van een roofvogel. De cavia is dan zeer angstig.

...de ogen van cavia's 33 beeldjes per seconde kunnen verwerken? Het oog van de mens kan slechts 18 tot 22 beeldjes per seconde verwerken.

...cavia's keuteltjes eten? Keuteltjes eten is geen gedragsafwijking. Cavia's eten deze blindedarmkeuteltjes uit absolute noodzaak. Net als konijnen vormen ze speciale blindedarmkeuteltjes vol vitamine B. Via deze ontlasting die bleker en zachter is dan de normale ontlasting voorzien ze in hun behoefte aan vitamine B-complex. Jonge cavia's die duidelijk zelf nog geen blindedarmkeuteltjes kunnen aanmaken, eten kort na hun geboorte keuteltjes van hun moeder.

...de temperatuur van de cavia 37-39 graden is?

...de ademhaling van de cavia 45-150 x p.m. is?

...de hartslag van de cavia 230-380 x p.m. is?

00:25 Gepost door ©DCW© | Permalink | Commentaren (1)

14-05-04

Het is niet eerlijk

Wat de natuur allemaal in petto heeft, weet niemand maar dat het er niet eerlijk aan toe gaat, weet iedereen.

Heden avond heb ik dan met pijn in het hart, afscheid moeten nemen van Flupke.
Er waren geen kenmerken te bespeuren dat hij iets mankeerde.
Hij was steeds vinnig en kwam steeds naar mij om op zijn buikje te wrijven.
En nu... van het ene moment op het andere... is hij vertrokken naar de "Regenboogbrug".
Er is één troost: op de "Regenboogbrug" zal hij vredig verder leven met zijn andere vriendjes.

21:35 Gepost door ©DCW© | Permalink | Commentaren (1)

05-05-04

Leuk om zien

Het is stil bij de cavia's.
Deze stilte veranderd in een fluitconcert, wanneer ik de caviaroom binnen ga. De cavia's weten maar al te goed dat het tijd is om iets lekkers. Dit lekkers is hun groenvoer, wat ze tweemaal daags krijgen.
Daar hun spijsverteringstelsel niet mag komen stil te liggen, eten cavia's dag en nacht. Hun voedsel bestaat dan hoofdzakelijk uit krachtvoer en hooi.

Ze staan al fluiten rechtop tegen de tralies van hun kooi. Sommige beginnen van ongeduld aan de tralies zelf te knagen. Dit is dan weer goed voor het afslijten van hun knaagtanden, die steeds blijven doorgroeien.

Eens ze allemaal hun groenvoer hebben, hoort men enkel het geknabbel. De rust keert dan ook stilletjes aan terug.
Als hun krachtvoer wordt aangevuld, dan staan ze meestal met hun voorste pootjes op de rand van hun voerbakje, te wachten.

Het is een dagelijks terugkerend fenomeen, en het blijft leuk om de cavia's zo bezig te zien.

18:49 Gepost door ©DCW© | Permalink | Commentaren (2)

03-05-04

Het blijft mooi om te zien

Na al die jaren ben ik nog steeds verwonderd hoe die jonge cavia's zo vlug zelfstandig zijn.

Ze worden geboren met alles erop en eraan. Ze kunnen reeds zien en huppelen na enkele ogenblikken reeds rond.
Na enkele uren doen ze hun eerste poging om hooi, kracht- en groenvoer te eten. Hun melktandjes werden reeds voor de geboorte vervangen door hun doorgroeiende knaagtandjes.
De eerste 4 weken zogen ze nog bij hun moeder, om alzo de nodige krachten te kunnen opdoen.
Al heeft de moeder maar twee tepels, ze heeft geen problemen om meerdere jonkies groot te brengen.

Het nestje van 27 april bestond dan ook uit 5 caafjes, die zich momenteel kostelijk amuseren door rond te huppelen in de kooi, en als ze de kans hebben dan verstoppen ze zich allemaal onder het hooi.
Als ze allen bij de moeder liggen, kan men ze moeilijk onderscheiden, daar ze allemaal de zelfde kleur hebben.

Ik heb het toch al verschillende keren kunnen meemaken, het is en blijft toch leuk om naar ze te kijken.

21:06 Gepost door ©DCW© | Permalink | Commentaren (0)