26-05-04

Koop nooit zomaar een puppy!

Bent u helemaal weg van een bepaalde hond? En kunt u bijna niet wachten tot u een pup in huis heeft? Pas dan op! Als u haast heeft, loopt u kans in handen van de malafide hondenhandel te vallen. Die handel kan namelijk snel leveren, zo veel u wilt. Het gaat daar echter alleen om het geld, de dieren kunnen de pot op. Ze worden grootschalig in krakkemikkige huisvesting gefokt en gehouden. De (medische) verzorging is minimaal. De fokdieren worden letterlijk uitgebuit tot de dood erop volgt, pups sterven bij bosjes en de klant heeft het nakijken.

Stop de malafide hondenhandel

In de malafide hondenhandel gaat het alleen maar om geld. Dit is al vele jaren een doorn in het oog van de Dierenbescherming. Omdat er veel geld aan te verdienen valt, worden populaire hondenrassen grootschalig, in krakkemikkige huisvesting gefokt en gehouden. Vaak zonder de vereiste papieren, zonder adequaat medisch toezicht en vooral zonder enige consideratie met de dieren in kwestie. Veel dieren- èn mensenleed is het gevolg. De fokdieren worden letterlijk uitgebuit tot de dood erop volgt, pups sterven bij bosjes en de klant heeft het nakijken. Helaas tiert deze handel welig en wordt haar bijna geen strobreed in de weg gelegd.

Dit gaat natuurlijk weer over honden, maar men mag gerust het woord pup en hond vervangen door cavia.
Het is inderdaad zo dat caviafokkers zich ook met zulke praktijken bezig houden. Het is daarom dat ik steeds zeg; als u een geInteresseerd bent in een cavia, ga dan naar een liefhebber-kweker. Zij verzorgen hun cavia's met veel liefde en zullen nooit de nieuwe eigenaar bedriegen.

06:33 Gepost door ©DCW© | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.