26-05-04

Een reactie

Deze (verkorte) reactie kwam per mail binnen.
Sommige zullen het niet geloven, anderen zullen kwaad zijn, maar dat bevestigd hun schuld.

Het is inderdaad zo dat er veel haat en nijd is in cavialand.Dit heb ik op diverse forums/prikborden ervaren.En helaas is het zo dat het toch hoofdzakelijk de Nederlanders zijn die elkaar met stront bekogelen. Er is veel afgunst en jaloezie.Met name onder de fokkers.I.p.v. elkaar te helpen, loopt men elkaar te beconcurreren en de een weet het nog beter dan de ander. Zo zijn er inderdaad ook fokkers die alleen maar bezig zijn om zelf te scoren, terwijl het belang van de cavia bovenaan zou moeten staan.

Om een voorbeeld te noemen, ik ken een verhaal van iemand die cavia's had gekocht bij een fokker die altijd veel prijzen in de wacht sleept.Zij dacht goede caafjes te kopen.Helaas voor de caafjes en met veel verdriet voor die vrouw zijn die caafjes allen jong gestorven vanwege een erfelijke afwijking.Kan geen toevalligheid zijn.Zij heeft de relevante fokster hierop aangesproken en deze wist wel van deze afwijking maar is gewoon blijven doorfokken in deze lijn.Zo iemand heeft geen respect voor dieren.En dit voorbeeld is helaas geen uitzondering op de regel.

Er is veel dierenleed.Niet alleen in cavialand.
Laatst zag ik op de TV hoe erg het is in de 'hondenindustire'.Zwakke hondjes die gefokt worden in Oost Europa en hier voor minder worden verkocht dan dat je hier voor een rashondje betaald.Het zijn toch altijd weer de mensen die voor al het dierenleed zorgen.
Helaas is de mens (ik spreek natuurlijk niet over iedereen) zo verdorven, dat dit niet zal veranderen. Daarom houd ik zelf zoveel van dieren.Ze oordelen niet.Het maakt niet uit wie je bent, wat je doet of hoe je er uit ziet.Je krijgt wat je ziet.En bij mensen niet.

Groetjes

21:14 Gepost door ©DCW© | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.