05-05-04

Leuk om zien

Het is stil bij de cavia's.
Deze stilte veranderd in een fluitconcert, wanneer ik de caviaroom binnen ga. De cavia's weten maar al te goed dat het tijd is om iets lekkers. Dit lekkers is hun groenvoer, wat ze tweemaal daags krijgen.
Daar hun spijsverteringstelsel niet mag komen stil te liggen, eten cavia's dag en nacht. Hun voedsel bestaat dan hoofdzakelijk uit krachtvoer en hooi.

Ze staan al fluiten rechtop tegen de tralies van hun kooi. Sommige beginnen van ongeduld aan de tralies zelf te knagen. Dit is dan weer goed voor het afslijten van hun knaagtanden, die steeds blijven doorgroeien.

Eens ze allemaal hun groenvoer hebben, hoort men enkel het geknabbel. De rust keert dan ook stilletjes aan terug.
Als hun krachtvoer wordt aangevuld, dan staan ze meestal met hun voorste pootjes op de rand van hun voerbakje, te wachten.

Het is een dagelijks terugkerend fenomeen, en het blijft leuk om de cavia's zo bezig te zien.

18:49 Gepost door ©DCW© | Permalink | Commentaren (2)

Commentaren

DE MENS..... is in vergelijking met alle dioeren eigenlijk een hulp onbehulpzaam schepsel als het geboren wordt. je vaviaatjes zijn daar een goed bewijs van en ook kalfjes, veulentjes, biggetjes kunnen eigenlijk vanaf de eerste dag lopen, eten, zelfstandig leven eigenlijk. En de mens die moet zo'n jaar of twee-drie aanmodderen (voor sommigen nog veeeeeeel langer zelfs).

PS De postduif is goed aangekomen Caafje; bedankt voor het gestuurde. Blijkbaar is de zaak ook goed gekend door jou.....

Gepost door: Luc van het Moerhofke | 05-05-04

FOUTE LINK en deze keer de goede....

Gepost door: Luc | 05-05-04

De commentaren zijn gesloten.