26-11-03

Dierenbeul gooit cavia's van brug

In Breda liet de rechter deze week een 21-jarige caviabeul interneren. De jongen stal de voorbije zomer meer dan honderd cavia's, die hij folterde.

In Zoersel blijkt eind augustus ook zo'n zieke geest actief te zijn geweest. De 16-jarige Shari Benoy (16) vond tijdens het ponyrijden een vijftigtal dode en stervende cavia's op de grens Zoersel-Pulderbos. De beestjes werden opgelapt en de zoektocht naar adoptiegezinnen is volop aan de gang.

Het huis van de familie Benoy in Zoersel lijkt op een caviahotel annex kraamkliniek. Daar is dochter Shari (16) de oorzaak van. Samen met haar vriendinnen Floor, Eline en Nathalie maakte ze de laatste week van de grote vakantie een rit met de pony's. Zoals gewoonlijk leidde de tocht hen langs de bossen van Blommerschot en Het Kruis in Pulderbos. Aan de brug over de E34 aan de Kruisdreef zag een van de meisjes plots een cavia zitten.

"We stegen af en merkten dat er niet één cavia, maar een hele kudde in de berm lag", vertelt Shari. "Het werd ons algauw duidelijk dat er iets héél fouts aan de hand was. Sommige dode diertjes hadden nog een navelstreng uit hun achterste waar een jonkie aan vast hing."

Shari, Floor, Eline en Nathalie propten hun rugzakken en zadeltassen vol met cavia's. Thuis zetten ze de pony's op stal en trokken terug naar de plek van het onheil. "Daar vonden we nog zeker twintig cavia's en een zak vol dode, blauwe vogeltjes, ik denk parkieten. Aan de binnenkant van de zak hing allemaal bloed. Waarschijnlijk heeft de dader de zak vol vogeltjes tegen een boom geslagen om de beestjes te doden. De cavia's zijn naar alle waarschijnlijkheid van bovenop de brug naar beneden geworpen."

Dezelfde nacht begonnen sommige cavia's van de stress te bevallen, zodat de familie Benoy met een hele kolonie opgezadeld zat. "De diertjes die het overleefden, hadden gebroken pootjes of schurft. Ze waren er slecht aan toe." Shari en haar vriendinnen dienden klacht in bij de politie, die proces-verbaal tegen onbekenden opstelde. Met veel liefde en zorg konden de meisjes hun beschermelingetjes oplappen. Ze namen niet alleen de nazorg op zich, maar stelden de afgelopen weken alles in het werk om de beestjes een fijne thuis te bezorgen. Ook de babycavia's zijn nu oud genoeg om op eigen pootjes te staan. "De zoektocht naar adoptiegezinnen loopt voorspoedig. We hebben de meeste cavia's al kunnen 'plaatsen'", meldt moeder Benoy opgelucht.

Bron: GVA

06:01 Gepost door ©DCW© | Permalink | Commentaren (7)

Commentaren

hallo caafje ik kwam ook eens piepen.zeg wat lees ik hier allemaal.mishandelen van cavia's dat gaat mijn petje te boven.ik heb vroeger ook cavia's gehad.Witje en bruintje.ze zijn helaas maar 3 jaar geworden.Toen ik terug van vakantie kwam met de ziekenkas en ik stapte de bus uit zei ik tegen mijn moeder die stond te wachten.Mama bruintje is dood hé en het was ook zo gek dat ik dat wist hé ik snap het nog steeds niet.ik heb haar toen in een schoenendoos gelegd dekentjes gemaakt en mooi in de tuin begraven.na een paar weken heb ik haar terug opgegraven maar er bleef niets meer van over en ik maar huilen.Ik heb er echt vanaf gezien.het waren zo een leuke diertjes met dat gekwiek van hun.Groetjes en een prettig weekend hé.Ik kom hier zeker nog terug.daaaaag

Gepost door: weefsnitje | 28-11-03

Hey Caafje wat een goed nieuws
eindelijk terug een posting
in elk geval : ga door
zodat we caafjesland weer rustig kunnen volgen
en hopelijk wel eens op een nestje botsen....
want je weet wel het vorige
was een klein beetje misgelopen
maar de aftelling kan kortelings terug beginnen
heb ik begrepen of niet ?

Tot blogs en je blogje is het lkezen waard
echt waar...

Gepost door: Luc, katrijn en de kids | 28-11-03

Klaarmaken Ik wil de dader altijd klaarmaken, mochten de politie hem of haar aanhouden, hoor!

Gepost door: GDB | 14-12-03

Mocht Mocht, bedoel ik.

Gepost door: GDB | 14-12-03

Cavia-mishandeling Ik ben zelf een grote Cavia liefhebber en in mijn ogen zijn het gewoon lieve en zachte beestjes waar je heel veel plezier aan kunt hebben en ook heel veel voor terug krijgt, mensen die deze kleine diertjes die niets terug kunnen doen lopen te mishandelen, moet je gewoon op dezelfde manier aanpakken, ik ben een hele grote dierenliefhebber en ik zit liever tussen de dieren dan tussen de mensen in, als ik er ook achter kom wie zich met deze praktijken bezig houdt komt gewoon van een hele koude kermis thuis, want ik bega dezelfde praktijken met dit soort lui als dat ze tegen die weerloze dieren aan het doen zijn, WIE ZAAIT ZAL OOGSTEN, EN IK ZAL VOOR MAGERE HEIN SPELEN!!!!!

Gepost door: Rene Sloots | 25-08-04

schandalig Ik heb ook een caviatje gehad,ze zijn zo lief en het zijn heel intelligente diertjes,mijn cavia was zo tam,en hij liep mij de hele dag achterna in huis,hij kroop zelf terug in zijn kotje om te eten,ging aan de ijskast staan en s'avonds stond hij aan de zetel,om te zeggen dat hij bij mij in de zetel wou komen knuffelen,zo schattig,hij is iets meer dan drie jaar geworden,en vond het erg dat hij gestorven was,ik zou graag terug ééntje hebben,ik ben momenteel terug op zoek,moesten er mensen zijn die nog een goeie thuis zoeken voor een cavia,geef maar een seintje! Ik vind het schandalig dat sommige mensen hun dieren zo behandelen,waarom kopen ze het dan,ik ben een grote dierenliefhebber en als ik weet wie zoiets doet,die maak ik ook klaar dan!!! Een fijn weekend toegewenst,doeiiiiiiiii!!!

Gepost door: Tamara | 07-10-04

klootzakken ik ben geobsedeerd door dieren mijn cavia's(ik heb er 12)staan op de eerste plaats en dieren in het algemeen op de tweede ik ben zelfs vegetariër en als ik die gast tegekom die da gedaan heeft ik zweer het ik pak een mes en snij zijn keel door en hang hem op
ik ben dan wel grof mor het is tog waar ze denken alleen mor as ik mor geen pijn heb mor hoe zoude ze zijn in de cavias hun plaats

Gepost door: silvy | 06-06-05

De commentaren zijn gesloten.