20-09-03

Cavia stamt af van enorm knaagdier

Onderzoekers hebben vastgesteld dat de als huisdier populaire cavia afstamt van een reusachtig knaagdier waarvan de acht miljoen jaar oude fossiele resten in 2000 in Venezuela werden ontdekt. De resultaten van het onderzoek staan in het wetenschappelijk blad Science van vrijdag.

Het enorme knaagdier woog 700 kilo en was tien keer zo groot als het grootste knaagdier van nu, het in Zuid-Amerika levende waterzwijn dat gemiddeld 23 kilo weegt. "Stel je een wat vreemde maar enorme cavia voor met een lange staart voor zijn evenwicht en steeds aangroeiende tanden," aldus onderzoeker M. Sanchez-Villagra.

Volgens de deskundigen leefde het dier net als het waterzwijn onder andere ook van waterplanten en vond het zijn voedsel aan rivieroevers. De onderzoekers vonden de fossielen in een nu dor gebied ongeveer 400 kilometer ten westen van de Venezuelaanse hoofdstad Caracas.


Meer info is van harte welkom.

01:45 Gepost door ©DCW© | Permalink | Commentaren (1)

Commentaren

Bedankt voor je bezoekje! Fijn dat je even bij mij op bezoek kwam Caafje. Een leuk blogje heb je hier. Het klopt dat je mijn muziekje niet hoort, daar ben ik nu achter.
Ik heb net even via mijn andere computer gekeken(dit had ik eerder moeten doen) en daar heb ik ook geen muziekje.
Hier in de living op mijn laptop staat dit muziekje op en elke keer als ik mijn blogje open speelt die dit muziekje af. Ik zal nog wat verder moeten hobbyen denk ik.
Tot de volgende keer, want ik kom zerker nog eens langs, ik ga je bij mijn linken zetten op mijn eigen startpagina.
groetjes.

Gepost door: marian | 20-09-03

De commentaren zijn gesloten.