01-08-03

Volgende week dan toch echte hittegolf

“De kans op een officiële hittegolf is volgende week bijzonder groot”, aldus de VTM-weerman.“ We beleven zo’n hittegolf als het in Ukkel vijf dagen na mekaar minstens 25 graden is, en als het kwik op drie van die vijf dagen boven de dertig graden stijgt.”
Een ‘officiële hittegolf’ is, ondanks de warme julimaand, dit jaar nog niet voorgekomen, maar vanaf zondag of maandag is het zover, voorspelt De Mey. Zeker de eerste helft van augustus wordt bloedheet. Daarna zal het wellicht nog een tijdje zonnig blijven, maar in tegenstelling tot de Nederlandse amateur-weerman Putto, waagt De Mey zich nog niet aan concrete voorspellingen voor de tweede helft van de maand.

2003 is tot dusver een bijzonder warm jaar. De gemiddelde temperatuur in de lenteperiode was uitzonderlijk hoog, en juni 2003 was samen met juni 1976 de warmste eerste zomermaand sinds het begin van de metingen in 1833. Na de hete julimaand en een voorspelde hittegolf in augustus lijkt het erop dat 2003 een recordjaar wordt. Een verklaring ziet De Mey in het broeikaseffect,de opwarming van de aarde door menselijke invloeden.

11:47 Gepost door ©DCW© | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.